Kerstdecoratie maken

13 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 

Kerstdecoratie zelf maken

Hi, welkom op onze website en wat leuk dat u op zoek bent naar kerstinspiratie! Op deze pagina vindt u kerstartikelen, voorbeelden en inspiratie om zelf kerstversiering te maken. Ook vindt u verschillende originele kerst ideeën die u met kerst kunt knutselen. Dus wil u creatief zijn deze kerst, maak dan eens iets zelf en creëer zo u eigen gemaakte persoonlijke stukje kerstversiering.

Want met kerstdecoratie van «it’s all about Christmas« zit u er warmpjes bij deze winter!

Kerstdecoratie ideeën

We kunnen natuurlijk niet echt van kerst genieten als we niet eerst in kerststemming komen. De laatste jaren zijn zelfgemaakte decoraties steeds populairder aan het worden. U kunt zo namelijk gemakkelijk uw eigen sfeer creëren. DIY kerstdecoratie maken hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn en is ook nog eens af te stemmen in gewenste kleur en stijl. Een keer wat anders dan kerstversiering dat al kant en klaar in de schappen ligt.

Kerst zelf knutselen

Dus bent u op zoek naar DIY’s kerst ideetjes dan helpen wij u graag een handje bij het maken van uw ideale stukje kerstdecoratie. U vindt hieronder enkele tips en inspiratie om zelf kerstdecoratie te knutselen. Post uw originele kerst ideeën dan ook eens op onze Pinterest pagina en inspireer hiermee andere. U kunt ons uiteraard ook gewoon volgen als u op de hoogte wilt blijven van huidige kersttrends.

Kerstdecoratie maken voor op tafel

Of u de tafel nu wilt decoreren voor een kerstlunch, kerstontbijt of voor het kerstdiner, het maken van een versierde tafel is met kerst niet meer weg te denken. Er zijn tal van ideeën om uw kersttafel in kerstsfeer te decoreren. Hieronder volgen enkele tips;

 1. Decoreer eens kerstverlichting over de gehele lengte van de tafel. Strooi daarna kunstsneeuw over het snoer van de kerstverlichting, maar laat de lampjes er wel sfeervol door heen schijnen. Verdeel vervolgens diverse maten kleine kerstballetjes op de kunstsneeuw over de hele lengte van de tafel en strooi er als finishing touch wat strooi glitter sterretjes overheen.
 2. Gebruik een windlicht als tafeldecoratie, decoreer de binnenzijde van het windlicht bijvoorbeeld met een batterij kerstverlichting, kerstballen, kunstsneeuw en voeg hier wat theelichten aan toe.

Kerststukje maken

Wilt u ook kerstsfeer in huis halen met een zelfgemaakt kerststukje? Dit is dan hét moment om u huis in kerstsferen te brengen. Er is bovendien niks leuker dan zelf uw kerststukjes te maken. Met onderstaande tips hopen we u te inspireren om dit jaar uw eigen, bijzondere kerststukje te maken. De kerstdecoratie voor het maken van de kerststukjes vindt u uiteraard op onze website.

Er zijn tal van leuke kerst ideeën om uw ideale stukje tafeldecoratie te maken!

 1. Steekschuim gebruiksklaar maken
  Leg het steekschuim, ook wel oase genoemd, in een bak met water en laat het langzaam vol zuigen, maar duw het steekschuim niet geheel onder water. Zodra het schuim vol gezogen is met water zakt het vanzelf naar de bodem. Zo weet u dat het steekschuim klaar is voor gebruik.
 2. Bakje vullen met steekschuim
  Vul het kerstbakje geheel met steekschuim. Laat een klein stukje vrij om eenvoudig water te kunnen geven.
 3. Zijkanten met mos bedekken
  Door de kerstversiering te verwerken in het groen, krijgt u kerststuk een mooie, natuurlijke uitstraling. Bedek de kieren tussen het steekschuim met mos, zodat het wat steviger ligt. Zorg er ook voor dat het mos mooi verdeeld over het steekschuim ligt. U kunt er wat eucalyptus takjes in verwerken om het zodoende wat mooier en steviger af te werken.
 4. Vullen met groen en dergelijke
  Vul het bakje verder met groen en eventueel bloemen of kaarsjes. Maak er wat moois van en leef u uit.
 5. Met kerstversiering decoreren
  Bundel kleine verschillende maten kerstballetjes en maak bijvoorbeeld bosjes van 5 stuks. Verwerk dit vervolgens verdeeld over het kerststukje. Voeg kersttakjes hier aan toe, of decoreer het af met bijvoorbeeld dennenappels, besjes, paddenstoelen of andere kerstdecoratie. Strooi ten slotte wat losse poedersneeuw over het geheel om het een winterse uitstraling te geven.

Kerstkrans maken

It’s all about Christmas biedt een breed assortiment kerstkransen aan. Met kerstkransen kunt u lekker creatief aan de slag gaan en zelf bepalen hoe u de krans precies wilt versieren. Een kerstkrans zelf maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. U kunt ze bijvoorbeeld maken met enkel en alleen verschillende soorten kerstballen (kerstballenkrans). Of maak ze meer divers en versier ze eens met lint, dennenappels of kerstversiering op clip. Ook is het leuk om midden in de kerstkrans een grote kerstbal neer te hangen, zo maakt u je kerstcreatie pas helemaal af.

Kerstdorp maken « Kerstdorp bouwen

Je kent ze vast wel, van die schattige miniatuur kerstdorpjes of kersthuisjes. Maak uw eigen unieke stukje kerstdecoratie en zet een kersthuisje eens onder een glazen stolp en voeg er wat kunstsneeuw en een paar miniatuur kerstboompjes aan toe, zo maakt u gemakkelijk uw eigen kersttafereel. Of gebruik een houten boom schijf (plat boomstammetje) en zet daar eens gezellige kersthuisjes op. Zet verschillende huisjes eens verspreid op een dressoirkast, in de vensterbank of onder uw kerstboom. Decoreer hier omheen met mos, miniatuur kerstboompjes en wat kunstsneeuw om er zo een mooi kerstdorp van te maken. U kunt uiteraard verschillende kersthuisjes combineren. Wees gewoon een beetje creatief en u kunt al snel met van allerlei leuke sfeervolle decoraties maken.

Kerstversiering maken

U kunt zelf ook eenvoudig goedkoop uw eigen kerstversiering maken. Van een simpele WC rol maakt u al snel met lijm en verf een leuke kerstster. Of ga op zoek naar mooie dennenappels in het bos, spuit ze wit met spuitsneeuw en u kunt ze bijvoorbeeld gebruiken bij het maken van een kerststukje of een kerstkrans. Mocht u verschillende grote maten dennenappels vinden dan kunt u hier lint aan maken, erg leuk voor aan de voordeur. Als u toch in het bos bent, vergeet dan niet een paar decoratieve takken mee te nemen. Ook deze kunt u in sprayen met spuitsneeuw, bevestig ringhaakjes aan de onderzijde en hang hier allerlei leuke kersthangers aan. Erg sfeervol voor het raam. Wees eens creatief en doe het zelf.

Kerstballen maken

Wilt u zelf wel kerstballen maken, dat kan met onze collectie plastic kerstballen om te vullen. Deze doorzichtige plastic kerstballen zijn leuk om te versieren. Zo kunt u er een foto in plaatsen, allerlei kerstversiering in stoppen, maar u kunt ze zelf ook beschilderen. Denk ook eens aan witte plastic kerstballen: de matte variant is namelijk uitermate geschikt om zelf te beschilderen. Bovendien zijn de zwarte matte varianten leuk om met krijt op te schrijven.

Kerst knutselen

Zitten na het lezen van onze tips uw handen te jeuken en kunt u niet wachten om creatief aan de slag te gaan? Dan vindt u op deze pagina allerlei kerst knutselartikelen die u kunt gebruiken voor het maken van bijna al uw kerstknutsels.

Kerstboom ideeën

Wilt u inspiratie op doen voor het maken van uw kerstboom? Bezoek dan onze kerstthema pagina. Op deze pagina proberen wij u te inspireren met nieuwe kerst trends. Ook vind u tal van nuttige tips om uw kerstboom mooi te versieren.

Kerst ideeën

Wij hopen u hierbij de nodige tips en inspiratie te hebben gegeven om zo zelf lekker creatief te gaan knutselen met kerst. Bent u op inspirerende ideeën gebracht? Post u originele kerst ideeën dan ook eens op Pinterest en inspireer hiermee ook andere. u kunt ons uiteraard ook gewoon volgen als u op de hoogte wilt blijven van huidige kersttrends.

Wees eens creatief en doe het zelf!