Kerst tafeldecoratie

18 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
 

Kersttafel decoratie kopen

Kerst is dé periode om ons huis weer in een gezellige & romantische sfeer te brengen. Niet alleen verwelkomen we onze gasten aan de voordeur met een gedecoreerde kerstkrans. We zorgen er ook voor dat de tafel in kerstsferen gedekt is met bijbehorende tafeldecoratie. Kerstversieringen dragen dan ook zeker bij aan de kerstsfeer. Stelt u eens voor dat uw (schoon)familie zit te dineren in een huis dat niet versierd is en een tafel die niet gedekt is en waar ook nog eens geen kaarsjes branden. Dan is de kerstsfeer ver te zoeken, niet waar?!

Wij hopen u dan ook te inspireren met onderstaande originele ideeën en enkele tips voor het versieren van een mooie kersttafel.

Kerstdecoratie maken voor op tafel

Tijd voor inspiratie! De blikvangers op tafel. Hier volgen enkele originele decoratie tips om u te inspireren;

 1. Decoreer kerstverlichting over de gehele lengte van de tafel. Strooi vervolgens kunstsneeuw over het snoer van de kerstverlichting, laat de lampjes er sfeervol door heen schijnen. Decoreer de tafel af met mooie theelichthouders, verschillende maten kleine kerstballetjes en strooi wat glitters of glinsterende confetti sterretjes over de tafel. Dit geeft een schitterend effect als de kaarsjes en kerstverlichting op tafel aan zijn.
 2. Gebruik een windlicht als tafeldecoratie, versier de binnenzijde van het windlicht bijvoorbeeld met een batterij kerstverlichting, kerstballetjes, kunstsneeuw en voeg hier eventueel LED kaarsen aan toe. Een glitter vogeltje op clip die voelt zich er ook wel in thuis.
 3. Creëer een waar kerstdorp in het midden van de tafel, vooral kinderen zullen dit idee geweldig vinden.
 4. Zet verschillende maten glazen stolpen op tafel en decoreer daarin in eigen stijl een kersttafereel. Denk aan kerstbeeldjes, sneeuw en buigzame batterij verlichting. Dit snoer blijft gemakkelijk rechtop staan, zodat de lichtjes tot boven in de stolp kunnen schijnen.
 5. Versier een kerstkrans in stijl van de rest van de versiering en plaats deze midden op tafel.
 6. Versier een kerst-guirlande in gewenste stijl en leg deze over de gehele lengte van de tafel.

Zoals u leest zijn er tal van leuke originele kerst ideeën om uw ideale tafeldecoratie te maken!

Kersttafel dekken

Kerst en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of u nu gaat gourmetten, zelf een kerstdiner voorbereid of iedereen iets mee laat nemen, het feestelijk dekken van de tafel maakt de kerstsfeer in huis helemaal af. Een sfeervol gedekte tafel mag dus zeker niet ontbreken tijdens kerst. Mooie tafelkleden, sierlijke borden (voor elke gang een set), luxe glazen en mooi bestek zijn de bekende ingrediënten voor het aankleden van een mooie kersttafel.

Voor de finishing touch kun u bij «it’s all about Christmas« online verschillende mooie tafelversiering en decoraties bestellen zoals:

 • tafelkleden
 • servetten
 • service en glaswerk zoals wijnkaraffen
 • theelichtjes en windlichten
 • kaarsen en LED kaarsen
 • en ander decoratiemateriaal zoals bijvoorbeeld sterren confetti, dat ook erg decoratief is tijdens kerst op tafel.

Geen stress, want kerstversiering draagt slechts bij aan de ultieme kerstsfeer. Het gaat er uiteindelijk om dat u tijdens kerst een geweldige tijd hebt met uw dierbaren! De kersttafel kan zo mooi gedekt zijn en uw kerstboom kan nog zo mooi opgetuigd zijn, maar gezelligheid bereik u met elkaar!

Om de Kersttafel heen versieren

Of u de tafel nu wilt decoreren voor een kerstlunch, kerstontbijt of voor het kerstdiner, het maken van een (mooie) versierde tafel is met kerst niet meer weg te denken. Er zijn tal van ideeën om u kersttafel in kerstsfeer te decoreren, maar denk ook eens na over het versieren om de tafel heen.

Hier volgen enkele tips en originele ideeën voor het versieren om de kersttafel heen;

 1. Decoreer uw stoelen. U zou ze zo vergeten, maar ook stoelen kunt u ook goed decoreren. Maak bijvoorbeeld slierten van linten en maak daar aan de onderzijde trosjes van plastic kerstballen aan vast.
 2. Decoreer een kerstkrans in de stijl van de tafel en hang deze in de buurt van de tafel bijvoorbeeld aan de muur, of hang hem boven de tafel.
 3. Verplaats uw kerstboom (indien nodig) naar de tafel, zo creëer u extra sfeer.
 4. Decoreer een dressoir geheel in kerstsferen.
 5. Ook deurklinken zijn geschikt, denk bijvoorbeeld aan linten en maak daar dennenappels aan vast.

Zo maak u niet alleen uw kersttafel mooi maar breng u uw omgeving ook in kerstsferen.

Tafeldecoratie bestellen

Om uw kersttafel tot een succes te maken, vindt u op deze pagina een groot aanbod tafeldecoratie. Ga er even rustig voor zitten, laat u inspireren en kies zo u eigen stijl. Hopelijk kunt u wat met onze kerst ideetjes. Ben u geïnspireerd geraakt? Of heb u andere tips voor het decoreren van de kersttafel? Post ze dan ook eens op onze Pinterest pagina en deel zo uw leuke ideeën weer met andere.

Haal de kerstsfeer dan nu in huis en bestel uw tafeldecoratie eenvoudig online bij «it’s all about Christmas«!